Mine milepæle | Essentielle olier til mere selvværd

Et lille inspirationsskriv om at opnå et bedre selvværd med ren natur på flaske…

 

Først hvem er jeg? Fra politibetjent til kropsterapeut, oliedame, numerolog og coach…

Fra at være politibetjent, hvor især pleaseri, frygten for at fejle og lavt selvværd fyldte en del, er jeg i dag en ærlig, autentisk og holistisk kvinde på 46 år, som  i trivsel taler frit fra leveren. Jeg driver en selvstændig virksomhed, Visionary About Life, hvor jeg både er kropsterapeut, numerolog, ‘essentiel oliedame’ og Mindset Makeover coach. Jeg er mor, bonusmor, kæreste og Tøndring og født og opvokset ved mit elskede vadehav. Jeg er sønderjyde med stort S og taler dialekten flydende ved behov. Efter en del kurser og selvudvikling har jeg indset, at det er vores eget ansvar at opnå mere trivsel og livsglæde. Jeg søger det gode glade og enkle liv, fordi jeg har valgt det til. Jeg går ind for ‘ Keep it simple’ og vil gerne undgå pleaseri, knokleri og perfektionisme. jeg har været der og vil nødig derhen igen. Jeg er en ret god menneskekender og aflæser mennesker hurtigt. Jeg ELSKER personlig udvikling og ser det som min mission at være med til at guide nysgerrige og forandringsparate mennesker i den retning, som er rigtig for dem. Jeg brænder simpelthen for at hjælpe andre til at finde ind til, hvem de er, så de også kan få et dejligt liv med et solidt selvværd, der ikke holder dem tilbage i deres udvikling.

Her beskriver jeg, hvad der indledningsvis hjalp mig på min udviklingsrejse til et bedre selvværd. Måske kan det inspirere dig til også at gå andre veje, end hvad du hidtil har gjort.

Alle ønsker udvikling – ingen ønsker forandring’

 

Essentielle olier…

Min selvudviklingsrejse begyndte (ubevidst), da jeg startede med at bruge essentielle olier fra doTERRA i 2020. Jeg forstod indledningsvis ikke, hvor potente og rene olierne er, og hvordan de kan støtte og hjælpe os i vores liv – ligesom naturen hjalp vores forfædre i sin tid. Jeg var SÅ mistroisk – du ved tidl. politibetjent, men alligevel var jeg nærmest desperat efter forandring, fordi jeg var ‘stuck ‘i blandt andet negativ selvsnak. Jeg var min egen værste fjende og noget skulle der ske, vidste jeg. Jeg havde dog ikke forudset at olierne skulle være starten på en fantastisk selvudviklingsrejse. Lynhurtig fik jeg styr på 2 års bitterhed og sorg, og jeg begyndte at blomstre. Jeg fandt oliestøtte til selvværd og begynde at sætte grænser, talte frit om mine meninger og holdninger og blev ligeglad med, hvad andre gjorde og mente. Nogle gange fatter jeg stadig ikke, at det kan være så enkelt. Og hvis der er noget jeg elsker i denne verden, så er det ‘det enkle’! 

 

Hvad er essentielle olier?

De essentielle olier fra doTERRA er 100 % ren natur på flaske. Det er planteekstrakter fra blomster, krydderurter, træer, rødder og frugter, som er nænsomt destilleret. De indeholder derfor deres egen biokemiske sammensætning, som gør olierne terapeutiske. Det er ganske enkelt ordløs terapi på flaske, som kan støtte din krop på så mange måder. Olierne er sandhed på flaske, og de kommer hver deres forløsende transformation. Det lyder måske lidt for godt til at være sandt, men jeg har selv så mange finde erfaringer med olierne. Sorg, selvværd, kommunikation, søvn, fordøjelse, bitterhed, hud, muskelsmerter, tandpine osv. Jeg er selv en type, som skal mærke og prøve ‘ting’ af, inden jeg kan ‘vidensdele’ og evt. sælge produktet. Learning by doing! Iøvrigt skal du vide, at alle planter, som bruges til doTERRAs olier, dyrkes i deres naturlige omgivelser, og farmerne modtager en fair betaling for deres arbejde.

 

Hvordan virker olierne?

Når vi får olierne ind via vores lugtesans påvirkes hjernens limbiske system, som  er centret for følelser og sanseindtryk. Det tager ca. 20 sekunder for en olie at nå det limbiske system – efter 2 minutter kan olierne spores i blodbanen – og efter 20 minutter kan olierne spores i kroppens celler. 

Olierne kan også smøres på det område på kroppen, hvor du ønsker en effekt f.eks. til hovedpine, tandpine, fordøjelse, muskelsmerter og meget mere. 

Når olierne indtages, for det kan langt de fleste olier også, arbejdes der med kroppen indefra og ud f.eks detox, generel smertelindring, mere energi og meget mere. 

Det er med essentielle olier, som det er med så meget andet. De virker KUN, hvis man bruger dem. De virker altså ikke, når de står pakket væk inde i et skab eller er lagt ned i en skuffe. De skal bruges kontinuerligt. Hvis du f.eks. er i sorg på 2. år og egentlig gerne vil have hjælp til at bearbejde de, så skal du måske bruge ‘Console’ i 2 måneder, før sorgen er forløst og håndterbar. Jeg tænker dog, at de ved opstart med olier ret hurtigt vil føle mærkbar forandring – og det er der at brugen af essentielle olier giver mening!

Hvordan bruges olierne? 

Olierne kan bruges på 3 måder:

 • Du kan indtage de fleste (i vand, direkte i munden eller i kapsel (dem, der ikke kan, har et sikkerhedslåg)). Citrusolierne er særligt skønne i vand.
 • Du kan smøre på huden (enten ren eller fortyndet med lidt bæreolie f.eks. mandelolie). Olierne kan smøres på huden flere steder f.eks. håndled, albuebøjning, nakke, bag øret, maven, navlen, under fødderne mv.)
 • Ved at dufte til dem – enten direkte fra flasken eller i en diffuser – du opnår samme virkning, uanset om du indtager eller smører. Gør hvad du føler for ift. det, som du ønsker at opnå. Når du anvender en diffuser fordeles duften i hele rummet, og flere kan altså få gavn af effekten. Man kan også lave en hånddiffuser – dyb en dråbe i håndfladen og gnid hænderne mod hinanden og duft dernæst til hænderne.
Hvis du bruger olierne meget, får du også større effekt. Det siger sig selv i min optik. Det er nok at bruge 1-2 dråber ad gangen pr. olie. I starten kan du godt blive lidt overstimuleret af olierne, men så holder du en kort pause og prøver dig frem. Alle reagerer på olierne, men vi reagerer forskelligt. Lyt altid til din krop.
 

‘Beskrivelse af olier, som har styrket og støttet mit selvværd… 

Nogle af olierne fra doTERRA har været særlig skelsættende for min rejse hen mod et styrket selvværd. Det var faktisk svært at vælge, for der er så mange gode, som har gjort en forskel for mig på forskellig vis.

 • Bergamot Olien for selvaccept og selvsikkerhed. Den transformerer manglende selvkærlighed og bringer optimisme og håb. Jeg føler mig støttet og ‘løftet’, når jeg bruger den. Jeg føler mig mere glad og modig, Det er, som om jeg ser verden med nye briller. Den dufter så dejligt. Klart en af mine favortitter.
 • Black Pepper Black Pepper bringer autenciteten frem i os. De fleste af os tilpasser os i en sådan grad, at vi helt glemmer, hvem vi er inderst inde, og hvad vi ønsker os af livet. Olien hjælper os med at komme hjem til os selv. Olien er særlig god til at slags dulmeri, som i stedet erstattes af accept og selvkærlighed. Jeg bruger den både i diffuser, roller, men tager også en dråbe på tungen af og til, når jeg er på afveje, og det sker stadig.
 • Copaiba Olien til den dybe ro i nervesystemet – når tankerne kører på højtryk og frygt og stress banker på. Copaiba transformerer, hvad der er ubevidst for dig og hjælper gammel bagage op og ud. Den transformerer, det du skammer dig over, hvilket i bund og grund handler om mindreværd og manglende selvkærlighed. Jeg bruger den rigtig tit, når jeg mærker en indre uro. Ofte inden jeg skal være ‘på’ mhp. at tage de væreste nerver, som kommer fra en forkerthedsfølelse, som har været der i mange år. For nylig da jeg havde influenza havde jeg gang i det skæreste katastrofetanker og rigtig meget kropslig uro. 2 dråber Copaiba  på tungen, og 15 minutter senere tænkte jeg ‘pyt’ og slappede af. Enkelt.
 • Frankincense Olien er kendt for at være kongen  over alle olier og er uundværlig i min optik. Den er nærmest god til det hele. Man kalder den olien for vores individuelle sandhed. Mange lyver om deres reelle behov eller kan faktisk slet ikke mærke dem. Frank, som den bliver kaldt herhjemme, højner din bevidsthed og skaber kontakt til dit inderste, så du igen kan mærke dig selv. Den er desuden mega god til hud og celler. Den bringer lys i dit mærke. Hos mig hjælper den også med al slags frygt – frygten for succes, frygten for at fejle, frygten for at miste osv. Frank bruger jeg til alt. Jeg diffuser den, bruger den stort set i alle rollers sammen med andre olier, smører den direkte på de de mørke rande under øjnene, indtager et par dråber dagligt på tungen osv. ‘Always Frank’ siger nogle af mine kunder og jeg til hinanden… Og så forstår vi.
 • Ginger Olien for styrke og power. Støtter os til at slippe offerrollen og istedet tage 100 % ansvar og droppe alle bebrejdelser. Jeg kender godt offerrollen – har siddet fast i den i et par år, indtil jeg netop ‘mødte’ olierne. Jeg er faktisk ikke så vild med Ginger, men den er nødvendig! Jeg bruger den allermest i rollers, sammen med andre gode olier til synlighed. 

 

 • Pink Pepper Olien for lighed. Den får dig til at stoppe med at sammenligne dig med andre. Du ved, det med at tro, at alle andre er mere værd, de har mere succes, de er pænere osv. Sammenligningen bliver ikke vigtig længere. Du bliver i egen have og lander i dig selv. Befriende. Jeg bruger den mest fortyndet i en roller og smører på bryst og på håndled. 
 • Spearmint Til den selvsikre kommunikation, hvor du tør stå selvsikkert i dit autentiske spotlight og dele fra hjertet og fortælle, hvad der er rigtigt for dig. I starten brugte jeg den mest i diffuser og i rollers sammen med andre lækre olier – alt efter intentionen bag. Indenfor de sidste måneder er jeg begyndt at tage en dråbe på tungen, når jeg ønsker støtte til at kommunikere frit og fra hjertet. Andre bruger den ovenpå deres tandpasta. Den hjælper mig helt vildt.
 • Beautiful (roller: indeholder Lime, Osmanthus, Bergamot og Franincense) En olieblanding, som er skabt til at løfte humøret. Den skaber selvsikkerhed, selvaccept, selvrespekt og selvkærlighed. Man får fokus på sit eget værdifulde bidrag og shiner. Jeg brugte rolleren i 14 dage, som purefume, og pludselig havde jeg fået huller i ørerne og bestilt make up kursus. Noget som jeg havde (over)tænkt på i årevis. Jeg bruger ikke kemisk parfume mere – jeg bruger Beautiful og alle de andre olier.
 • Brave (roller: indeholder Wild Orange, Amyris, Osmanthus og Cinnamon) Faktisk er det en blanding fra børnesættet, som er lavet til at skabe mod. Vi voksne har dog også stor gavn af blandingen. Vi kan også mangle mod! Brave giver altså mod og styrke til at handle på det, der ligger udenfor komfortzonen. Det kunne f.eks. være ift. synlighed, hvor der skal performes på en eller anden måde. jeg får tillid og øje på egne evner og får modet til at gå ‘all in’. I mine helt nære relationer har Brave gjort en kæmpe forskel! Vi har kunne se en kropslig forandring – ryggen rankes og brystet skydes frem. ‘Her kommer jeg  – nu viser jeg hvad jeg kan!’

Disclaimer

Ovenstående er baseret på mine egne erfaringer, som jeg blot ønsker at dele ud af. Måske kan natur på flaske også hjælpe dig til at opnå et mere solidt selvværd med ‘fri’ kommunikation og tydelig grænsesætning.

Hvordan køber jeg olierne?

Olierne forhandles via Multi Level Marketing, som er i stor vækst i verden. Salg sker direkte fra varelager til kunde, hvorved diverse mellemled ikke er nødvendige. I Mulit level Marketing benyttes sælgere – sådan en som mig – til at formidle info omkring de forskellige produkter. Man kunne også kalde mig for en ‘micro influencer’. Du kender det måske fra Tuppervare. Jeg får en smule provision af et salg og en bonus fra arbejdet med kundeopfølgning.

Hos doTERRA er produktet fundamentet. Derfor er det produkter af høj kvalitet med fantastisk virkning, fordi det skaber loyale kunder.

Det skal til sidst understreges, at en kunde hos doTERRA ikke er bundet til noget og altså ikke forpligter sig tila t kbøe noget hver måned. Hvis man imidlertid køber hver måned, opnår du forskellige besparelser.

Olierne kan du altså bestille gennem mig dvs. at du via mig får dit eget kundenr, så du fremadrettet kan købe olier med 25 % rabat. Husk at der ikke er noget krav om fremtidige køb. Opstart koster pt. 25 €  medmindre du køber olier for en vis værdi, så bortfalder opstartsgebyret. Der er også visse fordele ved at starte med et startkit, hvor der indgår forskellige olier/produkter og måske en diffuser – der bortfalder opstartsgebyret ligeledes. Jeg bliver din olieguide, og du kan spørge mig om alt indenfor den branche. Du opnår desuden, hvis du ønsker det, medlemskab af Team Lavt Gærde på Facebook. Et kærligt og informativt olie fællesksab med ca. 5000 andre skabt af Christine Eilvig – her er der masser af råd og selvudvikling at hente. 

Hvis min korte beskrivelse af ‘mine’ selvværdsolier tiltaler dig, og du tænker, at det vil du også prøve, så kan du komme i gang her: 

 

Link til opstart med essentielle olier

Hvis du ønsker mere info om de forskellige olier, eller at jeg skal hjælpe dig med opstart, så kontakt mig gerne via linket. Det er ganske uforpligtende. ,

 

kontakt@visionaryaboutlife.dk

Når man starter med essentielle olier hos mig, plejer jeg altid at sige eller skrive ‘gode olierejse’. Til dig vil jeg skrive:

Tak fordi du læste med hertil – god selvværdsrejse til dig.

Kh Nanna Sofia Freudendahl

Visionary About Life

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *