Mine milepæle | Betydningen af at kende sin essens… Part 1.

Hvad betyder ’essens’ egentlig?

At kende sin essens i personlig udvikling betyder at kende sin inderste substans og det væsentlige dybt inde i en selv. Hvem er du egentlig helt inde i din kerne? Hvad er du kommet med og hvad er tillært? Vi bliver påvirket hele vores liv, og noget af det, som vi ’bærer’ rundt på, er slet ikke vores, men måske eksempelvis vores forældres. Noget af det er måske også masker, som vi har tillagt os, som en slags facade – måske for at passe ind ift. hvad der blev forventet af os eller måske som en slags ubevidst forsvarsmekanisme. Vi bliver budt en masse i livet, som vi skal forholde os til. Ofte kan det være mega svært at holde fast og stå ved sig selv. Det kan jeg i hvert fald nikke genkendende til. Som udgangspunkt vil vi jo gerne passe ind i samfundet – det er jeg i hvert fald opdraget til – men det er altså ikke altid det sundeste, og det er slet ikke meningen. Det gælder om at være tro mod sin essens – dit inderste, så mærker du mest flow indeni. Det er en fantastisk følelse, når du er der. Nogle er imidlertid så langt væk fra deres inderste kerne – de kan slet ikke finde derind og formår ikke at mærke sig selv. Sådan var jeg. Det var endt i total pleaseri og tilpasning for mig, og jeg holdt hellere mund end at sige min mening om tingene, selvom jeg havde et svar lige på tungen.

Gamechangeren Human Design…

Min opstart med doTERRAs essentielle olier bevirkede, at jeg fik kendskab til Human Design. Et komplekst system, som er bygget op af flere gamle systemer, hvor man bl.a. kan opnå kendskab til sin energitype og sin autoritet. De andre i oliegruppen skrev begejstret om det – om hvordan det havde ændret deres liv. Det blev jeg selvfølgelig nysgerrig på. Jeg ledte jo netop efter min retning i livet, hvor jeg kunne finde mere glæde og mindre sorg indeni. For at kunne finde dit Human Design skal du bruge din fødselsdato, eksakt fødselstidspunkt og fødested. Mine forældre var døde, så jeg måtte skrive til Rigsarkivet for at få fødsels-tidspunktet. Gudskelov var HD ikke så berømt i Danmark endnu på det tidspunkt (2021), så jeg mener at kunne huske, at det ’kun’ tog 3 måneder. I dag tager det ca. 1 år via Rigsarkivet har jeg hørt. Der findes 3 forskellige energityper og 2 ikke-energityper, og jeg vil her kun relatere til min egen energitype.

Energitypen Projector…

Jeg fik oplyst mit fødselstidspunkt og slog mit design op på myhumandesign.com. Jeg var/er Projector med splenic (intuition) autoritet. I starten var det selvfølgelig sort snak for mig, men jeg begyndte at grave mig ned og læste meget om energitypen Projector. Egentlig er projector en ikke-energi type, og jeg havde egentlig levet hele mit liv, som en energitype. Naturligt nok, fordi sådan er samfundet skruet sammen. Jeg husker det lidt som en periode, hvor jeg sank sammen, og benene nærmest forsvandt under mig. Altså sådan billedligt, hvis man kan sige det. Skuldrene sank, og jeg trak vejret anderledes. Pludselig forstod jeg, at jeg ikke var beregnet til at knokle, og at jeg faktisk godt måtte føle mig træt. Jeg havde alt for meget om ørerne. Jeg følte mig så genkendt for første gang i mit liv. Det var samtidig også slut med at føle mig forkert, fordi jeg altid havde haft et kæmpe behov for at tanke energi alene. Det havde ellers fyldt meget og ofte givet mig dårlig samvittighed, samt givet mig følelsen af at være grundlæggende anderledes på den forkerte måde.  Jeg forstod, at det er en typisk projector ting. Altså det der med at tanke energi alene og ’vælge sine mennesker’ med omhu. Jeg havde spejlet mig i alle energityperne og halset efter dem og deres vilde energi. Sikken lettelse at finde ud af, at det behøvede jeg jo slet ikke. En projector har desuden nærmest en kegleformet energi med sig forstået på den måde, at vi har en evne til at ’bore’ os ind i andre mennesker. Vi mærker, ser og tager andre mennesker dybt ind. Det er ikke bevidst, men vi kan. Og det kan dræne ad h… til, fordi vi mærker så meget. Jeg husker, at min klasselærer på PG3 på politiskolen sagde: ’Du vader altid ind i andre mennesker med træsko på’….Jeg tror faktisk, at jeg har hørt den sætning flere gange i mit liv. Via HD lærte jeg, at jeg ikke bare kan bore mig ind i andre mennesker uden tilladelse. Jeg skal inviteres, og jeg skal samtidig passe på min energi! Så inden jeg tilkendegiver mine synspunkter på issues hos andre, vil du mere og mere høre mig sige noget a la ’Vil du høre mit take på det?’… Invitationerne kan jeg nemlig godt selv skabe, når der er noget, som jeg ser tydeligt.

Pauser…

Som projector kan jeg altså ikke arbejde 8-16 som andre. Jeg har brug for pauser og alenetid, ellers ’dør’ jeg langsomt indeni – eller jeg er illoyal overfor min energitype. Det ville tage al min energi og ikke efterlade noget til min familie. Stakkels dem. Jeg ville overleve og ikke leve. På et tidspunkt da jeg boede alene med min søn – han var halvanden tror jeg – var jeg på nedsat tid hos politiet. Helt nøjagtigt havde jeg 24 timer i løbet af ugen. Fantastisk. Senere kom jeg op på 30 timer – det var også okay. Jeg var til MUS-samtale med min leder på et tidspunkt, og han fortalte, at selvom jeg var på nedsat tid, nåede jeg det samme og ofte mere, end dem der var der fuldtids. Dengang følte jeg mig selvfølgelig anerkendt af lederen, men jeg forstod samtidig ikke, hvorfor han så ikke fik de andre til at yde noget mere. Jeg blev faktisk frustreret over det. I dag ved jeg, at der var flere ting i spil. Som projector er jeg pisse effektiv, hvis det er noget der falder mig let. Jeg fik det hurtigt af vejen – bum bum – videre… Havde fri kl 1300… Kunne tage en pause derhjemme, inden jeg hentede min søn tidligt. Projector flow. Jeg havde det dårligt med sagsbunker og deadlines i sagerne. Det med ’deadlines’ og min tilgang til tidspres fremgår også af mit HD. Pleaseri og ’den gode og pligtopfyldende pige’ var også i spil for at blive set og anerkendt. I dag ved jeg, at ’den gode pige’ eller lad os kalde det overdreven pleaseri er en energi, som har været i total ubalance. Den er der kommet mere styr på!

Splenic Autoritet…

At have ’splenic autoritet’ betyder, at jeg skal lytte virkelig meget til min intuition – min indre stemme, som ofte ’taler’ ud af det blå og ofte kun en gang. Intuition er i øvrigt ikke det samme som mavefornemmelse. Jeg har prøvet det nogle gange nu, hvor der er poppet ting op ud af det blå i mit hoved. Førhen havde jeg lukket ned for den stemme og valgt logikken til. Nu øver jeg mig i at lytte til stemmen og turde gå med det, som den siger. Ofte giver det jo ikke mening i nuet, men det gør det måske efter 3 måneder. Det gælder om at have tillid til, at det, der kommer til én, kommer af en årsag. Den coach uddannelse, som jeg er ved at tage nu, er f.eks dukket op ud af det blå en morgen, hvor jeg var i ro. Min indre stemme sagde ’højt og tydeligt’: Du skal tage den coachuddannelse hos Kristina Andersen. Så nu er jeg i gang, og vi må se, hvor det fører hen.

At leve sit design..

Masser af mennesker kender deres Human Design og synes også, at det er vældig spændende, men de lever det ikke. At kende sit design og leve det er to forskellige ting. Jeg betragter det lidt som et projekt. Jeg prøver det af, og så længe det giver mere ro og glæde indeni, går jeg med det. Det kræver øvelse for mig, da jeg seriøst ALDRIG tidligere har lyttet til min intuition, men når jeg har ro indeni, er der ikke så meget larm, og så kan jeg høre stemmen. Hvis jeg i en periode har for travlt, så overlever jeg og hører seriøst intet og mærker da slet ikke kropslig ro. Jeg blev så nysgerrig på ovenstående samt numerologi, at jeg tog ’Essensguide uddannelsen’ hos Sofiia Søgren.

Mere om essensen i numerologien i part 2.

Stay tuned!

Kh Nanna Sofia Freudendahl

Visionary About Life

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *